Dacă credeți că toti strugurii existenți se duc la sticlede vin si mâncare, ar trebui să vă spun că nu este așa. Experții moderni au găsit o altă aplicație utilă pentru struguri, folosirea in ritualuri de frumusețe.
De ce credeti ca merita utilizati
Legenda biblică spune că după Potop, Noe, după ce a aterizat la poalele Araratului, a plantat primii struguri și a făcut vin din ei. Multă vreme, boabele au fost mâncate, dar odată cu apariția ampeloterapiei, s-a dovedit că strugurii au și o proprietate medicală. Ampeloterapia este o veche modalitate de tratare cu struguri, despre care a scris filosoful și vindecătorul grec Hippocrate. Din greaca veche, ampeloterapia se traduce exact ca „tratament de struguri” pentru prevenirea multor boli.
Unul dintre primii giganți de frumusețe din istorie, regina egipteană Cleopatra, a practicat în mod activ băi de lapte, a folosit scrub din sare de mare și smântână, creme din suc de aloe și măști din struguri verzi. În urma sa, industria frumuseții a recunoscut valoarea strugurilor în cosmetologie. Și remedii cu struguri, ulei din semințele sale, coaja și chiar coaja viței au început să apară peste tot.
Uleiul de semințe de struguri
Uleiul de semințe de struguri este un soldat universal. Utilizarea sa este posibilă pe pielea de orice tip. Multe fete se tem să nu folosească uleiuri pentru îngrijirea pielii faciale, dar uleiul de semințe de struguri nu este deloc asemănător omologilor săi. Cert este că este complet non-comedogenic și, prin urmare, nu înfundă porii și nu duce la formarea comedoanelor.
Boabele și coaja strugurilor
Boabele și coaja strugurilor sunt considerate un puternic antioxidant. Motivul pentru aceasta este prezența resveratrolului, un luptător celebru cu radicali liberi, factori de mediu și inflamație. Resveratrolul este denumit și „molecula de tinerețe”, crește producția de acid hialuronic, întărește pielea și o întărește. Ridurile existente sunt netezite în mod natural, iar ovalul feței devine mai clar.
Vița de vie
Vița de vie are, de asemenea, o componentă importantă pentru frumusețe în compoziția sa – aceasta este viniferina, deschisă și brevetată de marca franceză de produse cosmetice naturale Caudelie. Creatorii brandului au atras atenția asupra faptului că, în cele mai vechi timpuri, femeile foloseau sucul de struguri pentru a combate petele de vârstă. Acest lucru l-a inspirat pe Caudelie în cercetare și descoperirea ulterioară a viniferinei, care s-a dovedit cu adevărat capabil să corecteze perfect petele de vârstă și să ofere pielii o culoare uniformă. Ca bonus, viniferina netezește ridurile.
Nu uitați de boaba în sine, care conține o mulțime de substanțe utile. Acizii organici sunt responsabili de regenerarea celulelor, acidul folic protejează împotriva efectelor negative ale mediului, numeroase vitamine conferă elasticitate, efect de vindecare și întinerire, iar potasiul hidratează pielea și o hrănește.