Cum înveți să te iubești, laudandu-ti corpul

Nu putem iubi și nu putem fi iubiți până când nu învățăm să ne acceptăm pe noi înșine. Nu este atât de ușor să îndepărtăm măștile false, să-i acceptăm pe cei dragi și să-i găsim pe cei care ne prețuiesc așa cum suntem.Trebuie sa înveți sa te iubesti,laudandu-ti corpul.

Cum să înveți să te iubești pe tine însuți sau să-ți întorci această iubire dacă s-a pierdut?

Starea mentală face parte din sănătatea noastră, nu mai puțin importantă decât starea noastră fizică. Anxietatea, temerile, dorința constantă de a dovedi ceva pentru noi înșine și pentru alții sunt o fațadă falsă, în spatele căreia acoperim probleme.

Aceste probleme pot și trebuie rezolvate pentru a vă oferi în cele din urmă oportunitatea de a trăi fără invidie și fără griji în zadar, simțind o bucurie si o sursă interminabilă de energie.

Căutarea sensului vieții este unul dintre semnele că nu totul este în ordine. Pentru o persoană armonioasă, sensul în sine apare – din sentimente, senzații și experiențe. Dar armonia interioară nu va apărea de la sine. Baza acesteia poate fi pusă în copilărie, sau dobândită deja la vârsta adultă. A doua opțiune va necesita un efort conștient sa înveți sa te iubesti.

În copilărie, emoțiile, dorințele și sentimentele noastre sunt cele mai vii și pure. În această perioadă, se formează fundamentul întregii vieți viitoare. Cu toate acestea, în acești ani nu suntem independenți: depindem de părinți, rude, educatori și tovarăși mai mari.

Abilitatea de a te simți, a te iubi și a te accepta pe sine este baza care îți permite ulterior să iubești pe altcineva și să accepți iubirea de la ceilalți.

Neacceptându-ne pe noi înșine, blocăm sursa sentimentelor noastre. Drept urmare, ne distrugem atât propria personalitate, cât și personalitățile oamenilor din jurul nostru.

Acest cerc este nesfârșit și nu există decât o singură cale de a ieși din el – iubirea.

A iubi înseamnă a-ți permite să fii tu însuți. Eliminați identitățile false, abandonați protecția construită de-a lungul anilor, acceptați-i pe cei dragi, găsiți pe cei care vă prețuiesc,si nu măștile voastre. A recâștiga iubirea nu este o muncă ușoară. Dar rezultatul merită orice efort. Îți propun să înveți să faci un exercițiu de terapie corporală, care te va ajuta să înveți să te respecți și să te iubești pe tine și pe corpul tău. Aceasta este o practică bazată pe exercițiile lui Alexander Lowen.

Cum înveți sa iti iubesti corpul

Împărțiți foaia de hârtie în jumătate pentru a face două coloane. Pe o parte, enumerați 20 de caracteristici pe care le iubesti în corp: gât lung, umeri puternici, păr gros, sistem de digestie bună, brațe puternice, sâni mari, vedere bună, coordonare excelentă, degete grațioase etc.

Dacă nu puteți lista 20, scrieți zece. Dacă acest lucru este mult, atunci scrieți cinci. Și dacă este greu să enumere cel puțin cinci, găsește cel puțin două funcții (dar nu mai puțin).

După ce faceți acest lucru, într-o altă coloană, adăugați un singur lucru care nu vă place în corp. Uită-te la lista ta. Și permiteți-vă să prețuiți mai mult corpul decât să judecați.

Dacă vi se pare dificil să creați o astfel de listă, faceți o declarație pozitivă despre corpul vostru, chiar dacă vi se pare ciudat: de exemplu, „îmi place stomacul”. Apoi scrieți fiecare afirmație critică opusă acesteia, până când epuizați toate gândurile negative.

După acest lucru, repetați afirmația pozitivă și încercați să adăugați încă una.

Închide ochii și parcurge cu atenție gândurile de sus în jos și de jos în sus. Există o parte din care ai alunecat prea repede? Există ceva ce ai respins și nu ai fost inclus în imaginea corpului tău? Există o zonă pe care nu o simțiți, poate fără să știți măcar că ați respins-o?

Există ceva care să-ți placă și să numești formidabil sau dezagreabil? Acordați atenție acestei zone. Are o caracteristică distinctivă: culoare, sunet, aspect, temperatură, structură, densitate, tensiune sau orice alte senzații?

Acum, cu fiecare respirație, umple-ți inima cu energie din orice sursă sacră în care crezi. La fiecare expirație, iubesti direct din inimă către o zonă respinsă sau insensibilă. Respirați până observați o schimbare.

Te simți relaxat? Simțiți compasiune pentru tine? S-a schimbat culoarea, calitatea, imaginea sau sentimentul zonei respinse?

Încercați să repetați exercițiul în fiecare zi timp de o săptămână. Pentru a consolida rezultatul, este indicat să faceți exercițiul timp de 40 de zile fără întrerupere.Garantat o sa ajungi sa înveți să te iubești