6 motive pentru a începe ziua cu o cafea

A începe ziua cu o ceașcă aromată de cafea este un ritual plăcut de dimineață greu de refuzat. Cafeaua reprezintă un subiect intens cercetat de oamenii de știință, care îți oferă câteva motive mai puțin cunoscute pentru a o consuma. Există multe studii care te încurajează să consumi această băutură pentru o stare bună de sănătate.

Începe ziua cu o cafea, iti ofera o stare de dispozitie buna

Mirosul de cafea are un efect pozitiv asupra multor persoane, efectul cofeinei asupra creierului este excepțional de pozitiv, deoarece blochează hormonii inhibitori ai creierului și îi stimulează munca. Cafeaua dimineața este într-adevăr capabilă să ofere o dispoziție bună.

Îmbunătățirea memoriei pe termen lung

Este greu de imaginat, dar cofeina ajută la asimilarea de noi informații. Afectează zonele creierului responsabile de memorie și concentrare, care asigură o funcționare stabilă a memoriei. În cursul cercetărilor, s-a constatat că, datorită cafelei, informațiile din creierul nostru trec de la memoria pe termen scurt la cea pe termen lung.

Protejează arterele inimii

Cafeaua protejează arterele inimii. Unele vase se îngustează după ce beau cafea, rezultând o presiune crescută. Cu toate acestea, vasele care duc la cel mai important organ, inima, se extind și cresc aportul de sânge și performanța organismului.
S-a dovedit că persoanele cu hipertensiune arterială care au consumat constant cafea înainte de a fi crescută pot continua să o bea. Și numai cei care n-au băut-o înainte ar trebui excluși din dietă.

Risc redus al bolii Parkinson

Autorii numeroaselor studii au concluzionat că cafeaua poate fi o sursă de protecție împotriva bolii Alzheimer (apariția și progresia), deoarece are multe efecte terapeutice benefice.

Combate oboseala

Cafeaua crește productivitatea, combate oboseala, îmbunătățește contracția musculară și reduce percepția durerii. Acest lucru se datorează creșterii conținutului de acizi grași din sânge.

Are efect laxativ/diuretic

Cafeaua este, de asemenea, un stimulent puternic pentru peristaltism si este uneori considerata a preveni constipatia. Totodata, cafeaua poate provoca miscari ale intestinului excesiv de largi. Efectul stimulativ al consumului de cafea asupra colonului se gaseste atat in ​​cafeaua cu cafeina dar si in cea decafeinizata. Contrar credintei populare, cafeina nu actioneaza ca un diuretic atunci cand este consumata cu moderatie (mai putin de cinci cesti pe zi), si nu duce la deshidratare sau la un dezechilibru electrolitic de apa. Dovezile actuale sugereaza ca bauturile cofeinizate contribuie la cerințele organismului zilnic de lichide la fel ca si apa pura