Păstrati-vă bucuria chiar si după greutăti

Mă gândesc adeseori la bucurie. Sau, mai corect, la lipsa ei. Poate pentru că am pierdut, sau aproape că am pierdut capacitatea de-a o simți simplu, autentic. Poate m-am născut așa, om serios, prea serios. Bucuria poate s-a pierdut pe undeva pe drum, c-au fost multe intersecții și cărări greu de parcurs.

Orice ar fi și în orice situație ați ajunge, păstrați-vă bucuria! Sunt oameni veseli în această lume, sunt oameni care se distrează cu ușurință, dar majoritatea dintre aceștia nu sunt conștienți de problemele lumii, nu prea s-au confruntat cu greutățile vieții.

Adevărații oameni veseli sunt aceia care își păstrează bucuria chiar și după ce s-au confruntat cu greutăți. Unii dintre noi devenim conștienți de problemele lumii, de sărăcie, de foamete, de orgoliile și ignoranța multora care ne conduc, de agendele lor secrete profund manipulatoare și începem să luptăm, să facem ceva pentru a îmbunătăți lucrurile și în străduința noastră de a ajuta, ne pierdem bucuria! … Și nu este bine!

Unii oameni devin conștienți de ignoranța în care se află și încep o muncă de transformare, de învățare, de trezire, însă dacă își pierd bucuria de a trăi în timp ce fac efortul de a se trezi, focalizându-se doar pe defectele și lipsurile pe care le au, le va fi mult mai dificil să obțină rezultate pe calea transformării.

Bucuria nu vine într-un mod calculat. Nu o pot obține programat, nu pot nici să s-o înghesui pe undeva într-o desagă, să am rezerve și s-o consum la nevoie. O simt. Uneori, rareori, dar o simt. Vine, cotropește, umple până la limita suportabilității câteodată, apoi trece.

În orice tip de demersuri v-ați angaja căutați să nu vă pierdeți bucuria! Urmați doar acea cale și acei oameni care, deși vă impulsionează să vă transformați, vă ajută totodată să vă păstrați bucuria!