Perfecțiunea nu există! Fii bun, dar nu te considera perfect!

Dacă vrei să fii fericit, negăsind ceea ce cauți, caută perfecțiunea și dă-ți seama cât mai repede că nu există! Fă cât mai bine ceea ce faci, dar nu te încăpățâna să fii perfect! Fii bun, fii foarte bun, dar nu te considera perfect! Visează o lume cât mai bună, dar nu te întrista dacă nu este încă perfectă! Bucură-te de compania oamenilor, dar nu te aștepta ca ei să-ți aducă doar bucurii! Viața devine perfectă din momentul în care îți dai seama că nu este perfectă!

Perfecțiunea nu există!

Să ajungi la desăvârşire. Nimeni nu se naşte perfect. Cu fiecare zi te desăvârşeşti în fiinţa ta ca şi în profesiunea ta. Ajungi la capătul unei perfecţiuni la care aptitudinile sunt complete iar însuşirile alese, dezvoltate.

Aminteste-ti permanent ca vorbele tale pot avea mai multa greutate decât crezi.Exista o diferenta între ceea ce spui si ceea ce se aude.

Un intelept a spus candva: “Nu exista nici o limita pentru ceea ce putem face daca nu ne preocupa cine va primi laudele”. Din pacate, multi dintre noi traiesc cu impresia ca ei trebuie sa rezolve toate problemele, deoarece nu se pot baza pe nimeni. Dave Grant afirma ca atitudinea care ne face sa spunem: ”daca nu fac eu acest lucru nu va fi facut bine”, este generata de gelozie si teama, si asta ii impiedica pe oameni sa progreseze.

Perfecțiunea nu există!

Din pacate, am invatat ca mentalitatea oamenilor se schimba foarte greu. Motiv pentru care si aceasta societate s-a dezvoltat foarte greu comparativ cu altele.  Un motiv pentru care atat armonia sociala cat si cea personala lipseste cu desavarsire. Datorita egoismului nostru fata de ceea ce credem ca ni se cuvine doar noua sau fata de ceea ce credem ca se intampla numai datorita noua. Nu exista perfectiune ce sa poata fi atinsa de o singura minte!