Îngrijirea mâinilor acasă: rețete și sfaturi

Pentru a da eleganță și prospețime mâinilor tale, nu este necesar să mergi constant la saloane, multe proceduri pot fi efectuate acasă. Și trebuie să recunoașteți că acasă există propria atmosferă de nedescris, care este propice procedurilor de auto-îngrijire.

Vă spunem cum să aveți grijă de mâinile dvs., care măștile le vor fi utile, mai ales acum, când rareori ieșim în aer liber.

Îngrijirea mâinilor acasă: rețete și sfaturi

Spălați întotdeauna mâinile sub apă caldă. Acest lucru este important pentru îngrijirea mâinilor.
Folosiți numai săpun natural.
După fiecare spălare de mână, aplicați o cremă hrănitoare, în special în cazurile în care aveți pielea uscată.
În niciun caz nu uitați de prevenție: cel puțin uneori faceți băi, masaje și comprese pentru mâini.
Este de dorit să aplici aceste proceduri de bază în viața ta de zi cu zi, atunci mâinile tale vor fi bine îngrijite în orice moment al anului.

Exfoliere

Cel mai adesea, peelingul este folosit iarna, deoarece această procedură ajută la eliminarea multor probleme, de exemplu: curăță celulele moarte ale epidermei. Cea mai simplă dintre aceste rețete care pot fi preparate acasă este o băutură de cafea. Vi se va cere:

– Ulei (măsline sau floarea soarelui) – 40 ml

– Boabe de cafea naturala – aproximativ 2 lingurite.

Se macină cafeaua și se adaugă ulei în acest amestec – scrubul este gata. Aplicați-l cu mișcări de masaj pe mâini, dar nu agresiv, pentru a nu deteriora pielea. Acordați mai multă atenție zonei cuticulelor, deoarece un astfel de instrument îndepărtează foarte bine celulele moarte din jurul plăcii de unghii. Durata acestei proceduri este de 20 de minute. La sfârșitul acestei perioade, clătiți amestecul sub apă caldă, apoi aplicați o crema hidratanta. Această metodă de peeling ajută la curățarea pielii, conferă netezime și, de asemenea, ajută la absorbția mai bună a componentelor benefice ale unei creme de mâini.

Dacă trebuie să faceți față semnelor îmbătrânirii pielii pe mâini, atunci adăugați vitaminele A și E.

Masca cu ou, secretul mâinilor frumoase!

Există un număr considerabil de măști diferite care vă ajută să vă puneți mâinile în ordine. Sunt recomandate în special celor cu pielea foarte uscată. Una dintre cele mai eficiente și mai hrănitoare măști este masca de ouă. Pentru a o pregăti, va trebuie:

– O lingură de miere

– Galbenus de ou

– Suc de o lămâie

– O lingură de ulei de in

Amestecă toate ingredientele. Apoi aplicați acest amestec intr-o mânusă si tineti mâinile timp de o oră in mânusi. După aceea, spălați-vă bine pe mâini sub apă caldă și aplicați o crema hidratantă.

Este recomandabil să faceți această procedură de 2 ori pe săptămână.