Pentru prima dată în istorie: noul număr al Vogue Italia apare cu o copertă albă.

Luna aceasta, coperta revistei italiene Vogue este nulă. Fără reclame, fotografii sau grafică.Ediţia de aprilie a revistei din Italia are o copertă în totalitate albă, omagiu adus cadrelor medicale care se luptă cu coronavirusul. Mesajul transmis „simbolizează foarte multe lucruri”, în special, respectul și ideea de renaștere.

Redactorii revistei Vogue Italia au decis să se arate pe de altă parte: „Vorbind despre ceva în timp ce oamenii mor, medicii și asistentele își riscă viața, iar lumea se schimbă pentru totdeauna – acesta nu este ADN-ul lui Vogue Italia”, au comentat personalul revistei. Culoarea albă simbolizează respectul pentru medicii care luptă pentru viața concetățenilor în fiecare secundă.

„Albul înseamnă, primul lucru şi cel mai important, respect. Albul înseamnă renaştere, lumină după întuneric, suma tuturor culorilor. Alb este uniforma celor care au salvat vieţi riscându-le pe ale lor. Este timp şi spaţiu de gândire. Şi pentru a sta în tăcere. Alb este pentru oamenii care umplu acest timp şi spaţiu cu idei, gânduri, versuri, muzică şi bunătate faţă de alţii.

Ne aminteşte că după criza din 1929, hainele au devenit albe, o culaore aleasă să exprime puritatea în prezent şi speranţa pentru viitor. Şi, mai presus de toate, albul nu înseamnă predare, este o pagină albă care trebuie umplută, fontispiciu pentru o nouă poveste despre început„, a spus redactorul-şef al Vogue Italia, Emanuele Farneti, conform news.ro.

Vogue italian nu-și surprinde cititorii pentru prima dată. Acoperirile lor sunt o reflectare a vieții din jurul nostru. Uneori par prea extravagante, dar Vogue Italia nu este doar moda, ci și curaj, individualitate, provocativitate.