Ritualuri obligatorii de îngrijire pentru o piele frumoasă

Dacă vrei să ai o piele frumoasă şi sănătoasă trebuie să ai un ritual de frumuseţe pe care să-l respecţi cu sfinţenie în fiecare zi. Demachierea, hidratarea, exfolierea sunt doar câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea un ten luminos.

Demachierea cea de toate zilele

Nicio zi nu trebuie să înceapă şi să se sfârşească fără demachiere. Dacă peste alţi paşi de îngrijire mai poţi sări, peste acesta nu ai voie. În fiecare seară şi dimineaţă tenul tău are nevoie de curăţare pentru îndepărtarea machiajului şi a celulelor moarte. Chiar dacă nu te machiezi, tenul trebuie curăţat cu un demachiant pentru înlăturarea mizeriei şi a sebumului. Dacă nu ne curăţăm pielea, riscăm să ne apară puncte negre şi coşuri, iar tenul nostru să devină tern şi să-şi piardă din vitalitate.

Aplica o crema sau un serum hidratant de doua ori pe zi, pentru o piele frumoasă

Crema hidratanta este obligatorie inainte de aplicarea machiajului daca vrei ca totul sa se aseze cum trebuie. Este esentiala si seara, pentru ca peste noapte incep procesele de regenerare, si vrei ca pielea ta sa absoarba cat mai multe ingrediente benefice.

Exfoliere săptămânală, pentru a obtine o piele frumoasă

Fie că vorbim de pielea feţei sau de cea a corpului, exfolierea este la fel de importantă.
Dacă ai un ten normal sau mixt, poţi să te exfoliezi o dată pe săptămână. Dacă ai un ten uscat nu ai nevoie de mai mult de 2 asfel de proceduri pe lună. Practic, prin acest proces tu îndepărtezi celulele moarte şi faci loc celulelor noi şi sănătoase. Foarte important este să te hidratezi după ce foloseşti un abraziv. Nu ai nevoie neapărat de un exfoliant din comerţ, îţi poţi prepara, singură, unul în casă din mălai şi miere.

Bea apa cu lamaie

E important sa bei suficienta apa zilnic, pentru ca daca nu te hidratezi pe interior in primul rand, pielea ta nu are nicio sansa sa arate bine. Bea dimineata pe stomacul gol un pahar mare cu apa cu lamaie (la temperatura camerei sau calduta daca poti), pentru a asigura din start o doza considerabila de hidratare.

Protejează-te împotriva soarelui

În orice anotimp avem nevoie de protecţie solară. O cremă cu factor de protecţie trebuie aplicată în fiecare dimineaţă pentru a obtine o piele frumoasă.
Dacă nu vrei să foloseşti o cremă specială, poţi să-ţi cumperi o cremă de zi, hidratantă care are şi factor de protecţie. Se ştie că soarele este principalul vinovat pentru riduri, pete şi chiar cancer. Un lucru este sigur: soarele dăunează grav tenului tău. Aşa că, protejează-te!